Duurzame projecten

                    

 

 

Aqua Mexicana / Tielbeke transport

 

Tailor & Stitch heeft voor beide projecten zomer items ontwikkeld die volledig worden vervaardig uit 100% gerecyclede PET (rPET) voorzien van een GRS certificaat. Deze grondstof behoord volgens de ‘Made-By Environmental Benchmark for Fibres’ in de op een na hoogste klasse (Class B) op het gebied van duurzame materialen. In deze benchmark worden de volgende parameters aangehouden:

 

  • Green house gass emission
  • Human toxicity
  • Eco-toxicity
  • Energy input
  • Water input
  • Land use

 

Op deze vlakken scoort het chemisch gerecyclede materiaal zo hoog dat deze in de categorie met de op een na meest duurzame materialen voor textiel is geplaatst. Dit komt doordat het materiaal 60% minder energie verbruikt, er 32% minder CO2 uitgestoten wordt voor de productie en 94% minder water wordt gebruikt dan regulier polyester. Daarnaast helpt het recyclen van PET flessen mee aan het voorkomen van het vergroten van de plastic soup.

 

Sublimatie

De special collectie voor Aqua Mexicana bestaat uit: een polo, T-shirt en sportbroek waarvan alle panelen zijn bedrukt door gebruik te maken van een sublimatie printer. Hierdoor kunnen alle kleuren van de panelen in een keer op het product worden geprint. Met deze manier van bedrukken wordt het watergebruik voor het verven van het garen gereduceerd van 17 tot 34 liter per kilogram naar 0. Daarnaast zijn er geen afvalstoffen na het printen omdat de verfstof direct van een gas over gaat naar de vast vorm.

 

N9 pure silver finish

Onze producten kunnen worden voorzien van de N9 pure silver finish, deze zorgt ervoor dat bacteriën die nare geuren veroorzaken zich minder goed aan de stof kunnen hechten. Door deze finish kunnen items tot wel drie keer langer gedragen worden zonder dat deze gewassen hoeven te worden. De N9 finish gaat tot meer dan 40 wasbeurten mee en zorgt ook nog eens dat het watergebruik voor het wassen van de producten tot wel 70% afneemt. Daarnaast is de finish OEKO-TEX, STANDARD 100 gecertificeerd en bevat geen vluchtige organische stoffen.

 

 

Le Nouveau Chef

Het jack bestaat volledig uit een stof die is ontwikkeld uit 100% gerecycled polyester. Het materiaal wordt vervaardigd vanuit PET flessen. Hierdoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt voor het fabriceren van deze jas. Dit zorgt ervoor dat de impact van deze jas op het milieu wordt geminimaliseerd.

 

Het softshell jack is ontwikkeld voor een zo hoog mogelijk draagcomfort zonder concessies te hoeven doen op het gebied van functionaliteit. Het jack is voorzien van een slim fit pasvorm, die door de soepele stretch stof (softshell) perfect aansluit, comfortabel draagt en ook nog eens erg licht is. Naast het comfort van de jas is deze ook winddicht, waterafstotend en ademend. Om te zorgen dat de jas voldoende warmte biedt is deze voorzien van een fleece voering. Dit zorgt ervoor dat de jas perfect geschikt is voor het werken onder alle omstandigheden.

 

 

Meer informatie over onze duurzame productiemogelijkheden

Heeft u vragen over hoe we voor u een passend bedrijfskledingproject kunnen opstarten?

Bel of mail:

+31(0)85-2733511
-